Laliblog

Szezonális vébéblog, szigorúan "lalisan", mert ilyen is kell!

Friss topikok

  • Pagano: @Lali#25: Ha összeségében nézzük a meccset jóval több helyzete volt a Kameruniaknak, és az egyetle... (2010.06.21. 13:35) Akár egy teniszmeccs

Linkblog

Archívum

Érdekes nap volt ez a mai... Az MTV hanghiba miatt angol nyelvleckét, Carlos Vela gólja pedig szabályismereti tréninget tartott ma Magyarország egy jelentős részének. Érdekes nap volt ez a mai, az objektív szemlélő megállapíthatta, hogy soha többet nem néz francia meccset, akinek pedig egy csepp érzékenység is van a fülében, az máris átérzi, hogy mit is jelent az a bizonyos "Say no to vuvuzela!" mondat a blogom címében. 

Talán a legkiegyensúlyozottabb csoportot láthattuk ma az "A" jelű kvartett által, a szimpatikus focit játszó mexikóiak, a bunkerből támadó dél-afrikaiak, és a foggal-körömmel harcoló uruguayiak egyaránt jó benyomást kelthettek bennünk, viszont ismét bebizonyosodott: Franciaországot nem kell egy lapon emlegetni a legnagyobb csapatokkal.

Tudjuk, hogy egy erős csapattal el lehet jutni a pótselejtezőkig, ott egy váratlan kosaras mozdulattal meg lehet lepni Írországot, de ahoz, hogy valakit ténylegesen világbajnoki esélyesként kezeljünk, ahoz ez a produkció édes kevés.

Sztárok ide, vagy oda, ez a csapat legkevésbé sem hasonlított Zizouékra, de az általam sosem látott Platini féle csapatot sem így képzelem el...

Pár játékossal kapcsolatban az volt az ember érzése, hogy ha pisztolyt szegeznénk a fejéhez, akkor sem lenne képes a helyes megoldást választani, Gourcuff és Anelka cseréje tipikusan erre való utalásként volt értékelhető Raymond Domenech részéről...

Persze megnézhetjük a pályán maradottakat is, mert Toulalanról csak a "harcos gall kakas" szerepének a megformálására tudok visszagondolni, Diaby játékából pedig kevesebb maradt meg, mint Karembeu vagy Vieira előző napi vendégszerepléséből a megnyitón.

Ribéry volt a kivétel, őt leginkább sajnálná az ember(nem csak a fizimiskája miatt), hiába igyekezett, olyan volt, mint egy idomár a cirkuszban, akinek nem engedelmeskednek a lovak. És közel sem az idomár hibája volt most ez...

Talán a Lloris mez büszke tulajdonosa lehet egyedül elégedett magával, lehozta a kötelezőt, biztos pont volt a francia csapatban, és kis szerencsével még egy 6-os osztályzatot is kicsikarhat a Nemzeti Sport újságíróitól.

Mindezek tekintetében semmiképp sem ez volt a Világbajnokság csúcspontja, ahogy ezt nem is vártuk.

Úgyhogy érdekes nap volt ez a mai.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://saynotovuvuzela.blog.hu/api/trackback/id/tr952075356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása