Laliblog

Szezonális vébéblog, szigorúan "lalisan", mert ilyen is kell!

Friss topikok

  • Pagano: @Lali#25: Ha összeségében nézzük a meccset jóval több helyzete volt a Kameruniaknak, és az egyetle... (2010.06.21. 13:35) Akár egy teniszmeccs

Linkblog

Archívum

A csapatok mozgalmas kis meccsnappal szentelték meg az Úr napját, a langyos, elrettentő példának állítható szlovén-algír meccs tulajdonképpen csak formaiság volt, hogy ne kelljen a Dallast néznünk koradélután(megjegyzem, Jockey Ewing kalandjai érdekesebbek lettek volna...), így hamarosan jött is a kárpótlás, és a szintén jugoszláv utódállam Szerbia a szintén afrikai Ghánával csapott össze.

Hála Istennek a mérkőzés nem nagyon hasonlított az "odavágóra", izgalmas összecsapáson, emberelőnyben győztek a Fekete Csillagok, és Asamoah Gyan tizenegyesgóljával feltették a pontot mai sziporkázó teljesítményükre.

Aztán eljött a nap meccse, a várva várt német-ausztrál, ahol megcsodálhattuk a mai nap legkomolyabb résztvevőjét, Németországot.

De ne szaladjunk ennyire előre!

A meccs előtt még folyt a barkochba, a műsorok első témája a német fiatalok érettsége, vagy esetleges éretlensége volt, míg természetesen a második (az ő tekintetében a második hely nem is volt kérdés) Ballack, és az a bizonyos Kevin-Prince Boateng által okozott sérülés.

Aztán annak rendje, és módja szerint megkezdődött a mérkőzés, a kis dél-afriai gyerekek kivezették a csapatokat, a játékvezető felvette a lufit, elhangoztak a himnuszok, elkezdődött a meccs, a németek szétszedték az ausztrálokat, Podolski meglőtte az elsőt, és elkönyvelhettük: a németek okosan csinálták a generációváltást. Körülbelül ilyen könnyedséggel zajlott mindez, ahogy én ezt a pár sort leírtam...

Úgyhogy Németországban minden rendben van, megy a zsuga, és az eddig a nagycsapatoknak gondot okozó első mérkőzést is játsznyi könnyedséggel behúzták, félgőzzel, ám végigtámadva a meccset. Ráadásul Joachim Löw beküldhette Cacaut és Gomezt is a csatársorba, adhatott Marinnak is egy kis lehetőséget a ficánkolásra, és valószínűleg a játékosok önbizalma is valahol a sztratoszféra, és a Menyország közt lehet.

A nagy szavak helyett végülis Németország a játékával jelezte: helye van a végső esélyesek között, még akkor is, ha arra továbbra sem kaptunk választ: érettek a legnagyobb feladatok teljesítésére a német fiatalok?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://saynotovuvuzela.blog.hu/api/trackback/id/tr672079551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása